06 24 15 92 03 info@evelienlafaille.nl

Over Evelien

Op mijn Levenspad

Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Evelien Lafaille en ik begeleid kinderen, jongeren en hun ouders met veel betrokkenheid, liefdevolle aandacht en een systemische bril.
Mijn doel en grootste drive is om een bijdrage te kunnen leveren aan de versterking van de eigenheid en eigen-wijsheid van zowel het kind, de jongere als diens ouder(s) en de verbinding met elkaar als gezin. Waar ieder familielid ‘vrij’ kan zijn, van gebonden naar verbonden.

Ik ben gediplomeerd Kinder- en Jongerencoach, begeleider van ouders bij opvoedvraagstukken (opvoed-opsteller), systemisch coach en familie-opsteller. Daarnaast verzorg ik, samen met collega’s in het veld, klassen-opstellingen op scholen in het voortgezet onderwijs.
Ik ben moeder van 2 prachtige dochters (2005 en 2007), dochter van mijn ouders, oudste (stief- en half-) zus, kleindochter, tante en vriendin van enz. Ik vertel je graag wat meer over mijn achtergrond, hoe ik gekomen ben waar ik nu ben.

Mijn verhaal

Zelf ben ik de oudste dochter van mijn (stief)ouders en oudste (stief-, half-)zus van mijn zus, stiefbroer en halfbroer. Ik ken de plek van oudste dochter heel goed, met alles wat daarbij hoort. Als eerste de weg banen, als eerste alle kleine en grote stappen zetten in het leven en ook ‘me verantwoordelijk voelen voor’ en de lasten mee willen dragen.

Ik groeide op met gescheiden ouders, die ervoor kozen om vlak bij elkaar te gaan wonen zodat het voor ons als kinderen heel makkelijk was om onze ouders allebei te kunnen zien. We konden simpelweg naar de overkant van de straat lopen en waren al bij de andere ouder!
In de loop van de jaren ontstonden er twee samengestelde gezinnen, zowel aan vaders kant als aan moeders kant. Dit maakt dat ik weet hoe het is om je in verschillende gezinssystemen te bewegen en welke dynamieken zoals plek & plaats hier kunnen spelen.
Mijn (stief)ouders hebben dit altijd erg goed vorm weten te geven, waar ik enorm dankbaar voor ben en ook trots op ben. Het is tevens altijd een voorbeeld voor mij geweest in hoe het ook kan, dat je respectvol kunt blijven ondanks een scheiding. En als iedereen (systemisch) op de juiste plek staat en elkaar daarin ziet, eert en respecteert er geen spanningen hoeven te ontstaan en het ouderschap gedeeld kan blijven worden. Inmiddels ben ik zelf ook gescheiden en hecht ik, samen met de vader van onze dochters, veel waarde aan goed ouderschap.

Volg mij op LinkedIn:

“Ik heb meer vertrouwen in mezelf.”

– Stijn, 10 jaar

Als meisje was ik altijd erg gevoelig. Ik kon gevoelens en spanningen bij de mensen om me heen goed voelen. Later kwam ik er achter dat ik mijn intuïtie goed had leren volgen en andere mensen goed kon ‘lezen’. Deze vorm van gevoeligheid en ‘’mee kunnen resoneren’’ met de ander vond ik als kind en ook als volwassene nog vaak heel lastig en verwarrend. Want wat was van mij en wat van de ander? En hoe ga je met deze gevoeligheid om? Mijn eigen perfectionisme en het allemaal heel goed willen doen met daarnaast mijn hooggevoeligheid bleek vaak een lastige combinatie die kon resulteren in oververmoeidheid en disbalans. Met vallen en opstaan heb ik steeds meer mijn eigen unieke weg kunnen vinden en kunnen ontdekken wie ik ben en hierin trouw te zijn aan mezelf.

Als student ging ik in Amsterdam wonen, waar ik Museologie studeerde. Na een aantal jaren in de museumwereld werkzaam geweest te zijn (oa. bij het Van Gogh Museum) merkte ik dat ik nog liever met mensen zelf wilde gaan werken. Door mijn eigen weg te lopen in persoonlijke ont-wikkeling, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in deze weg (de weg terug naar jezelf) en ontstond de wens om anderen hierin te mogen gaan begeleiden.
Zo volgde ik de 3-jarige coach-opleiding bij Phoenix Opleidingen (Professionele Communicatie) en werd ik me steeds meer bewust van de invloed van het familiesysteem en de verschillende basisprincipes en dynamieken die hier werkzaam zijn.

 

Het moederschap is voor mij het grootste cadeau wat het leven me kan bieden en een enorme bron van vreugde! En tegelijk een hele mooie en leerzame spiegel om in te kijken.
Mijn dochters brachten me, door hun eigen gevoeligheden, weer op een nieuwe manier in contact met mezelf. Wat zij zagen, voelden of ervoeren maakte in mij ook weer iets wakker of resoneerde met mijn eigen gewaarzijn. Het opende een nieuwe laag, waarvan ik me eerder nog niet bewust was. En zo loop je als ouder en kind samen de weg!

Ik was en ben gefascineerd door hoe je kind je kan spiegelen en je kan laten zien waarin jij als ouder geraakt kan worden. Waar je eigen pijnpunten zitten, waarvoor je je kind zo graag wil behoeden. Want wat als je kind vastloopt, wat als het even niet zo goed met ze gaat? Wat doet dit met jou als ouder? En wat heb jij dan te doen, of misschien te laten? Zelf heb ik ook antwoorden op al dit soort vragen moeten vinden. En doorloop ik ook nog steeds dit boeiende proces.

Mijn missie

Ik begeleid en ondersteun kinderen en jongeren bij hun groeiproces en wil ze meer in contact brengen met hun eigen kern, wijsheid & kracht.
Daarnaast begeleid ik ouders in het ouderschap en
wil een bijdrage leveren aan het versterken van de verbinding tussen de ouder(s) en het kind.

Zowel mijn eigen levenservaringen als de kennis die ik heb mogen opdoen in diverse opleidingen zet ik in om jouw kind/jullie zo goed mogelijk te begeleiden.
Heb je een vraag, behoefte aan een luisterend oor en/of iemand die met jullie mee kijkt? Voel je welkom om contact met mij op te nemen.

Opleidingen

Wat is jouw verhaal?

Wil je dat jouw kind krachtiger, bewuster en met meer zelfvertrouwen in het leven staat? En wil jij je als ouder meer verbonden voelen met jezelf, je gezin en met je eigen wijsheid.